Проф. полк. Велков и кандидат-депутати от листата на БСП в Пазарждик се срещнаха с представители на бизнеса

Фев 28, 2017 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 1479

С платформата на „БСП за България“ може да се ликвидира т.нар. паралелна държава

Водачът на листата за народни представители на коалиция „БСП за България“ в Пазарджик проф.полк.Славчо Велков и кандидат-депутати от левицата се срещнаха с ръководители на фирми от региона, за да представят политическата платформа за управление на България и чуят проблемите на бизнеса.

Проф.Велков изрази убедеността си, че с платформата на „БСП за България“ могат да се постигнат резултати в ликвидирането на така наречената паралелна държава, която поставя под прага на бедност голяма част от българските граждани. Водачът на листата на БСП в Пазарджик очерта накратко предлаганите икономически мерки. Вторият в листата Йордан Младенов, икономист и председател на Областния съвет на БСП – Пазарджик, допълни намеренията за икономика на растежа, като  постави акцент върху създаването на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн.лева и увеличаване капитала на фонд „Иновации“ със 150 млн.лв.

На въпрос от страна на местния бизнес за въвеждане на електронно правителство Младенов отговори, че то е елемент от инструментариума за премахване на втората държава.

Представителите на бизнеса откроиха като изключително сериозен проблем липсата на кадри за промишлеността и острата нужда от качествено професионално образование. Като втори голям проблем пред кандидатите за народни представители те посочиха начина на здравно осигуряване и криворазбраната солидарност.

Нуждата от пенсионна реформа и начините за нейното осъществяване също бяха дискутирани като структуроопределящи елементи за икономика на растеж.