Пламен Милев, “БСП за България”: Можем да подкрепим родните марки и брандове

Водачът на листата откри още една безплатна wifi зона в малко населено място от областта

Тук е вкусът на моето детство, каза на пазара в Панагюрище водачът на листата на Коалиция “БСП за България” Пламен Милев. Панагюрската шарена сол, зеленчуците, подправките, медът по сергиите, това са все неща, които ми напомнят детството и изобилието от български продукти по пазарите и магазините, допълни той.

Заедно с кандидатите от листата за област Пазарджик - Стойко Стефанов, Петя Крушева, Надя Клисурска-Жекова и Александър Велчев, Пламен Милев посети Панагюрище, Бъта, Попинци, Левски и Елшица, където бяха посрещнати от жителите им и обсъдиха с тях предложенията на БСП за бъдещото развитие на региона. Отговориха и на много въпроси за тежкото положение, резултат от десетгодишното управление на ГЕРБ.

“За нас земеделието е фактор за развитие на районите и на хората, които живеят тук. Стремим се и към по-независима политика на държавата в ЕС. Съюзът ще определя рамката на основните мерки, но страните членки ще имат възможност да изберат как да ги достигат и изпълняват. Говоря за подкрепа на фермерските пазари и свободен достъп на стопаните до тях. Предимство на родните стоки и местни брандове, като шарената сол, например, каза Милев. 

В Левски водачът на листата подари комплекти книги от Валери Петров за местното читалище. Той подчерта, че бездуховният свят води до загуба на редица ценности, сред които и родолюбието, което трябва да възпитаван у децата нк. Това е и една от причините БСП да е записала в програмата си съобразяване на учебното съдържание с възрастта на децата, безплатни учебници от 1 до 12 клас и един учебник по един предмет. Пламен Милев откри и нова wifi зона в с. Бъта, осигурена за година и половина. 

Няма да режем ленти. Други режат ленти, а ние просто ползваме „лентите“ за връзки между хората.Нашата „лента“ остава тук с вас. Връзката между хората съответства на мотото ни – с грижа за хората, каза Пламен Милев.