Пламен Милев, „БСП за България”: Потенциалът на Стрелча може да бъде развит с помощта на държавата

31.03.2021

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев подчерта значението на минералните извори в Стрелча, тракийската гробница и скалния комплекс за бъдещето на града. „За пълното им възстановяване и истинско оживяване БСП ще ги включи в програмите си за рехабилитация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура свързана с минералните води, както и в договорите за балнеолечение със здравните каси на европейските страни”, посочи Милев. Депутатите на БСП в ЕС вече работят в тази насока – балнеолечение и спа туризъм, подпомогнат с европейски бюджет и проекти, акцентира той.

Не се използва потенциалът на богатото ни културно-историческо наследство и възможностите за развитие на този вид туризъм, които могат да превърнат България в целогодишна дестинация за по-платежоспособни туристи, отбеляза водачът на листата на „БСП за България” в област Пазарджик.

И тук в Стрелча, както в цялата страна, един от големите проблеми е липсата на подкрепа от страна на държавата, за да бъде развит потенциалът на общината, категоричен бе Пламен Милев.

Местните жители споделиха някои от проблемите си с бъдещия народен представител - лоши пътища, задръстването на река Луда Яна и деретата наоколо с боклуци, занемарено вековно историческо наследство, проблеми с минералната вода.

„Проблемът с второкласните и третокласни пътища ще бъде решен с тяхната активна рехабилитация. Тя ще започне веднага след приемането на съответната целева програма в държавния бюджет. Подобни целеви програми ще има и за възстановяване на поливното земеделие, както и за ВиК инфраструктурата на малките населени места. Подчертавам целеви програми в държавния бюджет, защото смятам, че това са проблеми, които ние сами трябва да си решим със собствен публичен ресурс, а не да чакаме началниците от ЕС да ни дадат средства. Европейските фондове трябва да надграждат, а не да бъдат водещи при определяне на националните приоритети”, каза кандидатът за депутат.