Водачът на листата на БСП в Пазарджик прехвърли партийното си членство в Панагюрище

02.04.2021

Като кандидат за депутат на БСП за Пазарджик и след като за повече от месец обходих цялата област, градовете и селата в нея, взех едно решение, което ще помоля да одобрите, каза водачът на листата Пламен Милев в Панагюрище. Там той бе на среща с членовете на партията, заедно с кандидат депутатите от листата на БСП – Петя Цанкова, Полина Шишкова, Петя Крушева, Надя Клисурска, Георги Янкулов и Александър Велчев. Тук в този град, сред хората, потомци на славна история, се чувствам различен Тук витае някакъв дух на героизъм и отдаденост, на усещане за близост. Бих го нарекъл априлски дух, спомен и памет за саможертва, за грижата за тези до нас. 125 години след немислимия порив за свобода на панагюрци, историята е жива. Това са част от причините да прехвърля партийното си членство в Панагюрище.

Днес отново е април и отново трябва да отвоюваме свободата си, подчерта Пламен Милев. За последните 12 години се нагледахме на заблуди, фалшиво милосърдие, фалшиви права и фалшиви пазарни отношения. Подмениха ни и историята. А подмяната на историята е подмяна на истината. Днес истината е с вързана уста, натикана в ъгъла в името на "свободата и пазара". Но когато истината не е свободна, то и свободата не е истинска.

На 4 април ни предстои да избираме между обществото на гражданите и   олигархията. Предстои ни да избираме между достойнството  и  унижението, между морала и корупцията, между откритостта и лицемерието. Предстои ни да избираме  каква държава ще имаме – достойна, уверена, равноправна  и горда или  безавторитетна, безлика, подчинена и унизена. Само БСП предлага конкретни решения и говори истината. А свободната истина, води до истинска свобода. Аз избирам истината и вярвам във вас, каза Пламен Милев.