Драгомир Стойнев гласува в името на България и за край на политическата криза

14.11.2021г.

 „Продължаването на политическата криза на фона на икономическата и здравната кризи, в които живеем, не ни е нужно. Силно се надявам, че с гласовете на хората, включително и с моя, обаче ще прекратим тази политическата криза.“ – това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 13-ти МИР Пазарджик Драгомир Стойнев. Той гласува електронно в Начално училище „Васил Друмев“ в гр. Пазарджик.  

Стойнев припомни, че каква ще е политиката за изход от кризата – икономическа, социална и здравна, дали ще има нов икономически модел и стабилност, както и какъв ще е синхронът с Европейския съюз в рамките на различни инструменти, по които България трябва да получи 50 милиарда евро в следващите 7 години, всъщност пряко зависят от политическият избор, който българите правят днес. Затова той призова към гласуване.  

„България трябва да е над всичко!“, каза Стойнев в отговор на въпрос за стабилността на следващия парламент. Той е на мнение, че в следващия парламент политическите сили трябва да намерят воля да загърбят враждите, да стиснат зъби, защото хората наистина имат нужда от спокойствие, стабилност и разумна политика.

Драгомир Стойнев заяви, че е гласувал и за президент с мотива, че започнато трябва да бъде продължено. „Вярата в Президентската институция се върна и се надявам, че ще имаме отговорен 47-ми Парламент, който ще си партнира добре и с Президентската институция.“, каза той. 

 „Ако получа доверие днес, аз ще бъда един от народните представители, които ще търсят общото, а не разделението. А общото – това е България, която е над всичко!“ – каза той.