Драгомир Стойнев от Пещера: Трябва да има редовно правителство, за да има стабилност в държавата

БСП показахме, че сме най-разумната партия

Стабилни политици, търсещи диалог в името на икономиката е посланието на бизнеса към бъдещите народни представители. Това заяви на среща с кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ в 13-ти МИР-Пазарджик в предприятието на „Хювефарма“ - завода „Биовет“ в град Пещера, изпълнителният директор Ангел Желязков.

Той благодари на Драгомир Стойнев, който като народен представител и член на парламентарната комисия по енергетика е помогнал да бъде предотвратено затварянето на производствени мощности, когато цените на електроенергията тръгнаха нагоре.

В предприятието в Пещера работят над 1500 души, които получават много добри възнаграждения. „Ние, българите, трябва да се научим да бъдем  обединени“, подчерта предприемачът.

„Аз съм оптимист и вярвам, че след 2-ри април ще има правителство-от знаещи и можещи професионалисти и експерти“, каза водачът на листата Драгомир Стойнев. Той изрази надежда, че партиите след изборите ще седнат да се разберат, за да има стабилност в държавата- и за гражданите, и за бизнеса и да бъдат преодолени политическата и икономическата кризи. „Ситуацията отвън е доста сложна и не можем да си позволим да няма редовно правителство“, каза още той.

В срещата участваха и кандидатите Петя Цанкова, Димитър Жилков и Георги Петров.

„Трябва да се мобилизираме на 2 април, за да има правителство, защото виждате какъв е хаосът в държавата. Последната лоша новина е, че Брюксел отказва да преразгледа Плана за възстановяване и устойчивост. Това е така, защото никой не иска да преговаря с временно правителство. След тези избори трябва да има разбирателство. Като най-старата, най-мъдрата партия, от БСП показахме, че сме и най-разумната“, каза още Драгомир Стойнев.

По-късно вчера той се срещна с жители на община Септември, където призова преди всичко за избирателна активност и отговорност, за да бъде спрян процесът на разпад на държавността.

„Нямаме право да оставим тези избори без нашата активност. Нашата сила е социалната политика“, обърна се към събралите се в залата на читалище “Будители“ и втората в листата Петя Цанкова. „Моята лична кауза е образованието. Благодарна съм на колегите, които внесоха законопроекта за промяна в учебните програми. Боли ме, че българските учебници станаха средство за търговия. БСП ще настоява да има един учебник, който да се пише от българския учител, а не от чиновника в МОН.“, каза още тя.

В срещата в Септември участваха и кандидатите Велина Георгиева, Петър Горчев, Елена Велева, Андрей Кюркчийски и Десислава Георгиева.