Д-р Цоко Цоков, кандидат кмет на БСП в Пазарджик: Ангажирам се за управление близо до хората, без корупция и с повече правила

28.09.2023 г.

„Д-р Цоко Цоков е познат на всички жители на общината, защото той е бил близо до тях, човек, който и се е грижил за тях. Считам, че именно такъв човек е необходим на община Пазарджик, защото в политиката е важно да си близо до хората, да помагаш, а кой друг може да помогне повече на местните жители от д-р Цоков.” С тези думи народният представител от „БСП за България” Драгомир Стойнев предстви на пресконференция в пресклуба на БТА кандидата за кмет на община Пазарджик д-р Цоко Цоков.

„Имаме толкова благодарствени писма и отзиви за неговата кандидатура, защото много жители на общината смятат, че имат нужда от нов градоначалник. Ето защо ние подкрепяме неговата кандидатура. Аз се радвам, че той е нашият кандидат, достоен човек, който взе решение да влезе в ново амлоа. Считам, че общината трябва да се излекува, за да могат младите хора да сбъдват мечтите си тук, инвеститорите да са спокойни и и да има просперитет. В кампанията могат да се чуят много лъскави обещания, но само д-р Цоков е този честен човек, който иска да продължи своята дейност, помагайки на местните хора чрез управлението. Няма повече да се говори за корупция, за непрозрачно харчене на пари, за надути обществени поръчки”, категоричен бе народният представител.

„В основата на моята работа е желанието да служиш на общото благо, да помагаш, да направиш живота за някого по-добър. Медицината е призвание, отговорност и загриженост за хората, също каквото трябва да бъде и управлението на една община. Чувствам се реализиран в своята сфера, помагал съм на стотици хора през годините и смятам, че мога да бъда полезен не само чрез лекарския си труд на местната общност, но и като представлявам и защитавам интересите на хората в местното управление. Убеден съм, че за един кмет най-важното е да е загрижен за хората, да се вслушва в тях, да направи така, че да живеят по-добре. Кметът трябва да е съгражданин с жителите на Пазарджик, а не техен феодал.” Така д-р Цоков обясни мотивите си да се участва в изборите за кмет на общината.

„Аз, като кмет, се ангажирам за управление близо до хората, с повече правила и без корупция, с намаляване на данъчната тежест. Ще държа част от общинския бюджет да се изразходва  по предложение на гражданите на Пазарджик и на селата от общината, до които не достига почти нищо. Искам да спрем обезлюдяването на Пазарджик. Отгледал съм четири деца, от които само едно остана в родния си град. Приемам като лична кауза да създадем условия, така че младите хора да намират своята перспектива тук, защо да търсят своя път в Пловдив, София и в други градове, а не в Пазарджик?! От известно време се тръби за новоразкрити работни места, но никой не казва какво е заплащането в града и защо тогава нашите деца продължават да напускат Пазарджик в търсене на по-добро развитие?” посочи д-р Цоков.

„Искам ясно да кажа - да, спорт ще има, с нови стимули за децата и с покрепа към клубовете за радост на всички спортни фенове, но това няма да е за сметка на елементарните и най-необходими условия за живот на хората. Ще съм безкомпромисен към поддържането на чистотата и на зелените площи и особено на тяхното безразборно застрояване. Не може коритото на река Марица в града да е в такова безобразно състояние, обраснало като джунгла, а на метри да каним високопоставени гости, посланици на мира. Нима мир не означава да осигуриш и безопасността, спокойствието и благоденствието на жителите на общината?!”, каза кандидатът за кмет.

Той допълни и че ще държи и на специално отношение към децата, към талантливите и уязвимите, с допълнително подпомагане на извънкласните дейности, пенсионерските клубове, гражданските каузи. „Смятам, че за култура и образование в Пазарджик могат да се отделят и повече средства”, категоричен бе д-р Цоков.

„Водач съм на листа от знаещи и можещи кандидати за общински съветници, хора, които досега са показали, че мислят и действат за доброто на жителите на община Пазарджик”, посочи Лиляна Мърхова-Присадникова. „Искаме прозрачно финансиране на дейностите в общината  и справедливо разпределение на средствата от бюджета. Вярвам, че кандидатурата на д-р Цоков може да ни обедини, допълни първата в листата на „БСП за България”.