Миков с рамо за кандидатите на левицата в Панагюрище и Стрелча

БСП-Панагюрище с ясен договор към гражданите

Председателят на БСП Михаил Миков заяви своята категорична подкрепа за кандидата на левицата за кмет на Панагюрище – Петър Каменски, кандидатите за общински съветници от левицата и за кметове на населени места. “Петър Каменски е човекът, който може да осигури по-добро развитие за Панагюрище, но и  по-справедливо отношение към хората“, заяви лидерът на левицата. По думите му отвъд дясното разбиране за общината, като разпределител на бизнес и обществени поръчки, стоят кандидатите на левицата със своите леви стандарти.

„Най-важният ресурс за нашата община са хората. Обичаме Панагюрище и ще се борим за неговото развитие и просперитет“, заяви Петър Каменски. Той и кандидатите на левицата за кметове на населени места в Панагюрище излязоха с договор, подписан от всички тях, към гражданите на общината. В него те заявяват: „Всеки от нас декларира, от позициите на своя личен и професионален опит, че ще работи за по-голяма сигурност в живота на хората, ще работи за истината и ще защитава интересите на всички жители на общината. За нас вашата подкрепа е изключително важна, защото означава гласувано доверие, а то ни задължава да работим без да пестим сили и енергия, за развитието на цялата община“.

Михаил Миков: Иван Евстатиев е автентичен представител на БСП в местната власт

„Подкрепям един автентичен представител на БСП в  местната власт – Иван Евстатиев. Направеното от него е известно в цяла България и е пример за осъществяването на левите стандарти. Политиката, която той реализира като кмет на общината е насочена към хората“, заяви Михаил Миков в Стрелча. Той подчерта, че в много училища и детски градини, дори в големите градове, няма условия като тези създадени от Евстатиев в Стрелча. „Образованието на децата е изключително важно особено, когато дясната политика на управляващите не признава тази ценност. За това трябва да има хора с ляво мислене, автентични представители на БСП като Иван Евстатиев, за да могат в трудните условия за функциониране на общините да се реализират подобни инициативи за хората“, обясни лидерът на левицата.

Миков заяви, че държава се опитва в образованието и здравеопазването да прехвърля отговорности върху общините. „Едни кметове избират да се борят с тези предизвикателства, други предпочитат да казват, че няма как и няма средства. Иван е от хората, които правят и невъзможното, за да направят нужното за гражданите на своята община“, каза още Михаил Миков. Той заяви, че листата от общински съветници е пълна с млади образовани хора с професия. Председателят на БСП им благодари за отговорността, която са поели като представители на БСП.

Иван Евстатиев: Постигнахме създаване на 800 работни места и помощ от 500 лева за всяко новородено

„Наши основни приоритети за новия мандат ще бъдат създаването на работни места, за да имат хората поминък и грижата за децата на Стрелча“. Това заяви кандидатът за пореден мандат, като кмет на левицата за Стрелча, Иван Евстатиев. „Изпълнихме своето обещание на всяко новородено дете да даваме еднократна помощ от 500 лева, извън държавните ангажименти. За 4 години сме дали 75 хиляди лева“, обясни той. Евстатиев подчерта, че други ангажименти са поемането на целите такси на яслите и 50% от таксите за детските градини. Той обясни, че са изградени и млечна кухня, детска ясла, както и са върнати 9500 декара общински гори, защото Стрелча не е имала такива. По думите му от другата година ще бъде създадено търговско дружество, което да продава на поносими цени дърва на хората, а за ветераните от войните дървата ще бъдат безплатни. Евстатиев подчерта, че в града започва и изграждането на оптично производство и на гранатомети и се работи за разкриване на работа за оръжейния комплекс.

Евстатиев отбеляза, че за 3 поредни години Стрелча е носител на наградата „Човешки ресурси“, което е единствен такъв случай в България. „За четири години са разкрити над 800 постоянни работни места“, обясни той.  Благодарение на Иван Евстатиев в Стрелча са реновирани и построени нови паметници на: Хан Аспарух - докаран от Монголия; Отец Паисий: Маршал Жуков; Полковник Тимирязев, Кирил и Методий; „Килийно училище“. Той подчерта, че всички тези проекти за паметници са осъществени с дарения и без един лев общински пари.