Станимир Велчев, водач на листата на БСП-Панагюрище: Управлението на общината се гради на 5 основни принципа

Янаки Стоилов: Болниците да не се превръща в полицейски управления, където се взимат пръстови отпечатъци

„Управлението на общината се гради на 5 основни принципа – уважение, диалогичност, откритост, приемственост и ангажираност. Във време, в което се говори за пари, те трябва да бъдат управлявани от принципи и правила. В противен случай губят смисъл“. Това заяви Станимир Велчев, водач на листата за общински съветници от БСП-Панагюрище на предизборна среща с обществеността, на която присъстваха стотици граждани. „Всеки жител на общината да се почувства съпричастен с проблемите й. Да се отговорим към разговори с всички и да потърсим възможност за сближаване на позициите“, допълни той. Според Велчев всеки гражданин трябва да бъде информиран за това, което се случва в общината. „Да съхраним това, което е полезно за нея и за всички нас. Да се ангажираме и с лични, и със стратегически проблеми“, призова той. Кандидатът за кмет на община Панагюрище Петър Каменски допълни, че тези принципи трябва да бъдат установени за общи бъднини.

Янаки Стоилов: Болниците да не се превръща в полицейски управления, където се взимат пръстови отпечатъци

„Сега всички хора в Панагюрище трябва да определят на кого да възложат местната власт, но да се произнесат и по начина, по който сега се управлява България. Искаме човешкото и лекарското достойнство да бъде запазено. Болниците да не се превръща в полицейски управления, където се взимат пръстови отпечатъци“. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

Стоилов подчерта, че актуалният патриотизъм изисква България да утвърждава своето националност достойнство в ЕС и другите организации. „Приветстваме всички патриотични инициативи, но за това не са достатъчни една-две патриотични речи годишно“, коментира той. По неговите думи заедно с благоустрояването, общината трябва да има висока социална ангажираност. „Но на първо място е да превърнем общините в активен фактор на икономическо развитие. Да преодолеем неравностойното развитие и да обърнем внимание на малките населени места. И както е правено преди десетилетия, това ще стане с отговорността ни пред вас и общите ни усилия“, заключи Янаки Стоилов.