Янаки Стоилов: Велинград да остане градът на Вела Пеева, а не на Делян Пеевски

Кметът Лебанов успя да запази общинската болница, минералния плаж и общинския пазар

„Велинград е и трябва да остане градът, който е свързан с Вела Пеева, а не с Делян Пеевски и гражданите трябва много добре да си дават сметка за всичко това”. Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов пред медиите във  Велинград на съвместна пресконференция с кандидата за кмет на левицата за общината Иван Лебанов и водача на листата за общински съветници Георги Янчев. Стоилов призова  да се подкрепят кандидатите на левицата, за да може мнозинството в общинския съвет да не почива на пазарлъци в административен  и икономически план, защото тези договорки не са в полза на общината и хората. „Велинград е социално ангажирана община с различен спектър социални дейности. Кметът Лебанов успя да запази общинската болница, минералния плаж и общинския пазар”, подчерта зам.-председателят на левицата. По думите му настъпва време, в което общините да се превърнат във фактор за икономическо развитие и да запазят и умножат общинската собственост. „БСП е основна алтернатива на дясното управление. Ние сме партия на идеите, а не на пълнене на джобове с пари”, категоричен бе той.

Стоилов заяви, че въвеждането на национална тема за референдум на местните избори е грешка. ”В българските условия електронното гласуване ще бъде силен инструмент за деформиране на изборния процес. Първо трябва да възстановим доверието в политиката и тогава да мислим за технологиите”, допълни той.

Иван Лебанов: Кампанията ми е човешка и с мисъл за хората

„Кампанията ми е човешка и с мисъл за хората. Гарантирам, че аз и БСП ще работим на здрава принципна основа. Няма да се променя и да се огъна”, заяви кандидатът на БСП за кмет на общината Иван Лебанов”. Той припомни, че е работил за Велинград през целия си живот и ще продължи да работи за просперитета на общината. БСП трябва да направи така, че централната власт да има по-голяма роля за стабилността на страната. Лебанов заяви като свой приоритет развитието на туризма във всички посоки, а не волфрамовите мини.

След пресконференцията Стоилов и кандидатите на БСП се срещнаха с граждани от кв. Чепино в града. Там те обсъдиха проблемите на жителите на квартала и техните нужди.

Стоилов в Сърница: Програмата на Гюрсел Мусов отговаря напълно на левите стандарти

 „Амбициозната програма на кандидата на БСП за кмет на Сърница Гюрсел Мусов отговаря на левите стандарти, заложени в нашата националната предизборна платформа, като залага на: равномерно развитие на всички населени места в общината, социална ангажираност и превръщането на местната власт във фактор за икономически развитие, чрез създаване на общински предприятия, на спорта и туризма и изграждане на медицински център”, заяви зам.-председателят на БСП в Сърница. Той подчерта, че партията вече е представена на политическата карта в общината и има амбиция да приобщи всички поколения мъже и жени в политиката и да се противопостави на навлизането на икономическите интереси в нея.