Жителите на Тополи дол от сърце пожелаха успех на кандидата на БСП Стоян Парпулов

Те изразиха задоволство, че в програмата му присъстват здравните грижи във всяко село

Жителите на Тополи дол от сърце пожелаха успех на кандидата на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и неговия екип. Те изразиха задоволство, че в програмата му присъстват здравните грижи във всяко село и намерението за подобряване на междуградския транспорт. Хората споделиха тревогите и притесненията си, както и това, че се чувстват изоставени. „През почивните дни автобуси не пътуват, лекар се появява за час веднъж седмично, на него разчитаме да донесе лекарства. Земите са продадени, от няколко седмици ни е отнет дори ключът за Пенсионерския клуб. Но в очите ни все още има надежда“, споделиха жителите на Тополи дол.

Кандидатът за кмет на с. Ивайло, община Пазарджик, Стефан Понев, на първо място поставя за решаване проблема с ВиК мрежата - започната, довършена до половина и на практика не изпълняваща функциите си. „В това село здравна служба има, но искам тя да бъде преместена на 1 етаж за по-лесен достъп на по-трудноподвижните хора“, допълни Понев. Сред приоритети си той посочи още тротоари, озеленяване, максимално съдействие на земеделските производители, улично осветление, поставяне на банкомат в кметството, подпомагане на футболния отбор, изграждане на детска ясла, развиване на художествената самодейност, по-добра визия и грижа за парка. „Стефан Понев е човек, който добре познава проблемите на селото“, каза Стоян Парпулов и обеща съдействие в начинанията му, като подчерта, че инициативата за тях трябва да идва от жителите на селото.

Лошото отводняване и трудното влизане в квартала сред основните проблеми в „Младост”

Като основен проблем пред Парпулов живеещите в кв. „Младост” посочиха реките по кварталните улички и алеи при всеки дъжд. а на БСП за кмет на Пазарджик. Те подчертаха, че в „Младост” от доста време тече ремонт на междублоковото пространство, който в момента е спрян. „Краят му все още не се вижда, но пък недостатъците – да“, казаха още хората. Те споделиха и за пропадане на настилки, за високи бордюри, липса на пейки и кошчета. „За фигуриращия в плановете фитнес на открито дори не мислим. Влизането в междублоково пространство е изпитание – настилки на десетилетия, деформирани тротоари, улично платно наравно с тях, постоянно запушени отводнителни шахти“, изброиха хората и казаха, че именно те, в комбинация с ниските тротоари, правели минаването при дъжд невъзможно и пълнели мазетата им. Сметопочистването беше друг споделен проблем заради малкото на брой, отдалечени или счупени съдове за отпадъци.