БСП-Стрелча свали доверието си от Иван Евстатиев и порица деянието му

Общинският съвет на БСП - Стрелча прие декларация, с която подкрепя позицията на гражданството за справедлив процес и отнемане на званието му почетен гражданин на Стрелча

На провелото се вчера вечерта заседание Общинският съвет на БСП –Стрелча порица деянието на Иван Евстатиев като недопустимо и неморално , прие решение да бъде снето доверието му като председател и член на Общински съвет на БСП и като общински съветник от групата на социалистите. Той беше призован да си подаде оставка като общински съветник.

Общинският съвет на БСП - Стрелча прие декларация, с която подкрепя позицията на гражданството за справедлив процес и отнемане на званието му почетен гражданин на Стрелча. „Както всички стрелчани, очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи”, се казва в декларацията. За временно изпълняващ длъжността председател на Общински съвет на БСП до приключване на пълния цикъл отчети и избори беше избрана Донка Младенова, член на Общинския съвет.  

Областното ръководство на БСП – Пазарджик в своята декларация призовава компетентните органи да извършат необходимите действия по придобилия обществен интерес случай с Иван Евстатиев и призова ръководството на общинската организация да бъде поето от друго лице.