Драгомир Стойнев: Държавата, която обещава милиарди за Маришкия басейн, се спъна в 15 км път, по който всеки ден минават миньорите

30.05.2024

„Хвалим се, че усвояваме милиони за инфраструктура, а ремонтът на 15 км републикански път, по който всеки ден пътуват миньори и енергетици, се оказа нещо непосилно за държавата ни. Подкрепям недоволството на хората и ще поставя въпроса пред министъра на регионалното развитие и АПИ“. Това каза водачът на листата на „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора Драгомир Стойнев на среща с жителите на Обручище.

Той каза това по повод отлагания ремонт на отсечката Мъдрец – Искрица - Медникарово  - Обручище – Раднево – Гълъбово, който трябваше да започне в началото на тази година, но все още се бави.

По разрушения път всеки ден има огромно натоварване – оттам минават автобусите към Рудник „Трояново – 3“, към ТЕЦ „Контур Глобал – Марица Изток“, както и към производствени бази на частни инвеститори.

„Това, което се случва тук, е символ на държавата ни сега и на правителството на сглобката. Непрекъснато правим конференции, кръгли маси, декларира се как регионът е от първостепенна грижа, обещават се стотици милиони за хората и инфраструктурата, а „европейската“ власт се спъна в едни 15 километра път. Липсва планиране, липсва оперативна работа, липсва познаване на проблемите“, каза още Стойнев.