Янаки Стоилов: Много партии се обръщат и говорят за хората, но само нашите кандидати отстояват лявата политика

Не трябва да се хвалим само със средства от еврофондовете, а тези пари да бъдат оползотворени от хората и за хората

„Много партии се обръщат и говорят за хората, но само нашите кандидати отстояват лявата политика, обърната към мнозинството от българите.” Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов на предизборна среща в община Лесичово, област Пазарджик, на която бяха представени кандидатите за кмет на общината, общински съветници и кандидат-кметове на населени места.

„Не трябва да се хвалим само със средства от еврофондовете, а тези пари да бъдат оползотворени от хората и за хората, без злоупотреби”, продължи Янаки Стоилов. Според него тези избори са важни, за да се създаде нова посока по пътя на България - пътят на развитието, защитата на национални интереси и на истинска социалистическа политика. „Само БСП може да бъде силата, която да обедини хората на труда - да постигнем социална справедливост, напредък и солидарност. За да може те да имат доверие помежду си и надежди за бъдещето си”, допълни той. Той каза също, че отново трябва да се върне смисълът на политиката не като разделяне на хората, а като ангажимент за решаване на най-важните им проблеми – икономически и социални.

Кандидатът за кмет на община Лесичово Райна Мантарова представи основните приоритети в предизборната платформа. „Повече заетост, реално гражданско участие в местното самоуправление, осигуряване на общински терени за развитие на нови икономически дейности, активизиране на читалищната дейност, ежемесечни приемни на кметовете и общинските съветници”, акцентира Мантарова и изрази увереност, че може да спечели изборна победа, за да помага на хората.