Йордан Младенов: На община Пещера й предстои много

Илияна Йотова и Янаки Стоилов заявиха подкрепата си за кандидата на левицата

 

Йордан Младенов е един от най-подготвените хора за работа с европейските проекти и зад него стои цялата делегация на българските социалисти в Европейския парламент, каза евродепутат Илияна Йотова.

„Преди един месец влязох в състезанието за Пещера, защото не ми е безразлично какво се случва тук. Поех тази отговорност, защото общината е нашият дом и заслужава да бъде по-чиста, перспективна и подредена”. Това каза кандидатът за кмет от БСП Йордан Младенов на закриването на предизборната си кампания в Пещера пред стотици свои съграждани. Той посочи, че през изминалия месец се е срещнал с много хора -  с учители, лекари, спортисти, културни дейци, младежи, пенсионери, предприемачи, за да чуе идеите им и проблемите им, защото за него хората са важни. „Срещнах се с всички и, за да кажа какви ангажименти поемам, защото аз съм роден в Пещера и ще работя с цялото си сърце и душа да направим нашата община по-добро място за живеене”, допълни Йордан Младенов. Той заяви, че знае как да използва средствата от Европа, как може да се подпомогне бизнесът, за да има работа, как община Пещера да бъде благоустроена, така че да има асфалтирани улици, чисти и хубави паркове, модерен център и квартали с нов облик, подчерта той. Някои казват, че община Пещера е пропуснала много, аз казвам обратното – на община Пещера и предстои много, категоричен бе той.
„Йордан Младенов е един от най-подготвените хора за работа с европейските проекти и зад него стои цялата делегация на българските социалисти в Европейския парламент”, каза евродепутат Илияна Йотова, която беше в Пещера, за да подкрепи кандидата за кмет. „Община Пещера първа ще научава за възможностите за европейско финансиране, а с цялата си работа досега Йордан Младенов е показал, че проектите се реализират веднага, допълни тя. България ще получи няколко милиарда от Европа през следващите години, но предимството ще е за тези, които знаят как да работят с тях, затова Пещера трябва да избере Йордан Младенов”, призова Илияна Йотова.
„Много от политиците започнаха да следват парите, а не своите избиратели, но ние не бива да допуснем подмяната на волята на хората, защото те не могат да бъдат нахранени с пищни мероприятия за един ден, а трябва да имат работа и достоен живот”. Това заяви зам.-председателят на БСП и народен представител Янаки Стоилов, който също беше в Пещера. „Йордан Младенов е този, който си постави най-амбициозни задачи за по-нататъшното развитие на община Пещера и нека на 25 октомври докажем, че местната власт е преди всичко за хората”, каза Стоилов.
„Заставам с цялата си отговорност зад Йордан Младенов, по-подготвен кандидат от него няма и вярвам, че той ще направи най-доброто за нашата община, категоричен бе Георги Петърнейчев”, областен председател на БСП, почетен гражданин и три мандата кмет на Пещера.
За да подкрепят Йордан Младенов и листата за общински съветници на БСП на централния площад в Пещера бяха също почетният гражданин проф. Петър Кавлаков, вицеолимпийският, трикратен европейски и световен шампион по бокс и почетен гражданин Серафим Тодоров, олимпийският, световен и европейски шампион по борба и почетен гражданин на София, Пазарджик и Септември проф. Георги Мърков и др.
Кандидата за кмет на община Пещера Йордан Младенов и листата на БСП за общински съветници са с номер 7 в бюлетините.