Славчо Велков: Лидерският дебат не се състоя, защото Бойко Борисов си е дал сметка, че ще го загуби

Мар 01, 2017 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 1771

Ясно е, че Борисов не може да отговори на много въпроси, които ще му бъдат зададени в един подобен дебат

„Когато става въпрос за лидерски дебат, говорим за пряка среща между лидерите. Бойко Борисов обаче предложи дебат, на който да присъстват и експерти. Смятам, че лидерският дебат не се състоя, защото Борисов очевидно си е дал сметка, че ще загуби”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Пазарджик Славчо Велков по Нова телевизия. По думите му очевидно е също, че Борисов няма да може да отговори на много въпроси, които ще му бъдат зададени.

През 2016 г. две трети от разхищенията са извършени от правителството на ГЕРБ

Водачът на листата на „БСП за България” в Пазарджик показа и Черна книга на разхищенията в България, две трети от които са извършени от правителството на ГЕРБ. „Книгата е издадена от Фондация „Фридрих Науман”. Обещавам, в следващия парламент, при всеки удобен случай, да напомням данните и фактите от тази книга”, каза Велков. Той припомни и доклад, според който през 2016 г. страната ни е първа по смъртност и последна по раждаемост. „Това е демографка катастрофа”, коментира политиката на ГЕРБ водачът на листата на „БСП за България” в Пазарджик.

По темата за битовата престъпност Славчо Велков бе категоричен, че е нужно съставяне на полицейска карта и създаване на структури, които да гарантират сигурността на гражданите ни.

ГЕРБ представляват заплаха за националната сигурност на страната

„През 2002 г., когато Бойко Борисов бе главен секретар на МВР, а Цветан Цветанов негов помощник, бяха ликвидирани две много важни направления на националаната ни сигурност – икономическа и вътрешна сигурност. По този начин бе създаден комфорт на мафията и условия за безконтролна приватизация, включително и на КТБ”, изтъкна Славчо Велков.

Според него е нужна нова стратегия за националната ни сигурност. „Трябва да съответства на предизвикателствата, като се вземе предвид и външните заплахи-  мигрантски потоци, трафик на наркотици, хора през границите и незаконната търговия с оръжие”, обясни също Велков.