Областният съвет на БСП - Пазарджик изразява несъгласие с оставката на Корнелия Нинова

11.06.2019

Уважаеми другари,

Проведохме избори, които бяха нелеки за нашите организации, членове и симпатизанти. Вложихме време, сили и енергия, за да ги проведем честно и достойно и да постигнем добър резултат. Не успяхме да ги спечелим, но със сигурност работихме всеотдайно и имахме справедлива кауза. Достигнахме до победа над ГЕРБ в населени места, в които дълги години губехме, което даде самочувствие на нашите членове и активисти.

След тежки избори винаги идва моментът на равносметка. Убедени сме, че това е, с което трябва да се занимават партийните структури, а не с вътрешнопартийни противопоставяния.

Вярваме, че сега е необходимо да направим своите анализи за работата ни в предизборната кампания за европейски избори, вместо да организираме и провеждаме избори за нов председател.

Промяната на модела ГЕРБ може да се случи чрез успешно представяне на местния вот, който ни предстои само след броени месеци и е изключително важно да насочим усилията си в тази посока.

В тази връзка изразяваме несъгласието си с оставката на председателя на НС на БСП другарката Корнелия Нинова и се надяваме партията ни да покаже мъдростта и отговорността си, чрез които съществува толкова много години като обърнем погледите си към това да бъдем полезни на България, вместо да гледаме в себе си и да губим мотивация в противоборство.