77 години от сражението на връх Еледжик отбелязаха социалистите от Пазарджик

14.02.2021г.

Пазарджишки социалисти отбелязаха 77 години от сражението на връх Еледжик, в което загиват 19 партизани от четите „Стефан Караджа” и „Кочо Честименски”. Връх Еледжик не е забравил подвига на пречупения млад живот. Подвига на светлия идеал за една по-добра България. Не сме го забравили и ние”, с тези думи към присъстващите социалисти и родственици на загиналите се обърна Пламен Милев, който ще бъде водач на листата на БСП в област Пазарджик.

Според него и днес много млади хора са отчаяни от безпътица и особено в малките градове и села е все по-трудно да намират перспективи. „Някои се обезвериха. Някои замениха идеите на бунта с тези на съглашателството. Някои се примириха и с подмяната на историята. Длъжни сме заради тези млади хора, които дадоха живота си и заради тези, които днес имат нужда от надежда за живота си, да отвоюваме достойнството от унижението и морала от корупцията. Нека от това паметно място започне разговорът за бъдещето на Лесичово, на Пазарджик и на България – достойна и равноправна!”, заяви Пламен Милев.

Народ без минало няма бъдеще, припомни на присъстващите Димитрия Тошкина, която за поредна година пое инициативата за отбелязване на събитието. На паметника в Средна гора цветя поднесоха областният председател на БСП Петя Цанкова, председателите на БСП в Пазарджик и Пещера Лиляна Мърхова и Гълъбина Карамитрева, гости от Пазарджик, Велинград и Септември.