Пламен Милев: БСП е алтернативата и го доказва с програмата си

БСП предлага дълбока реформа в здравеопазването, която ще направи здравето достъпно за всички

„БСП предлага алтернатива, която се характеризира с реформа в секторите, където има най-голяма нужда  -  образование, здравеопазване, социална политика, икономика и финанси. Целта на нашата програма е да намали неравенствата, да се справи с демографската криза.  Най-големият успех на БСП ще бъде, ако успеем да върнем децата ни в България и да запазим младите хора тук. Това може да се случи единствено, ако им покажем перспектива.“ Това заяви пред Nova news финансовият експерт от БСП и водач на листата на левицата в Пазарджик Пламен Милев.

Милев посочи, че БСП предлага дълбока реформа в здравеопазването, която ще направи здравето достъпно за всички. Той даде пример с предложенията на БСП лекарствата за децата до 14 години да бъдат безплатни и болниците да не бъдат търговски дружества. „Това означава, че хората ще доплащат по-малко или въобще няма да доплащат, ако са здравно осигурени.“  Социалистът допълни, че БСП предлага лечебните заведения в труднодостъпните райони да бъдат със защитен статут.

„ГЕРБ не управляват кризата, а вървят след нея. В тази кризисна обстановка се видяха недъзи, за които БСП сигнализира още преди две години в документа “Визия за България.”  Управляващите се провалиха и с икономическите, и със здравните мерки. Помощта за фирмите закъсня фатално много и след няколко дни, когато отворят заведенията ще видим, че една трета от всички заведения няма да отворят, защото са фалирали заради закъснелите действия на правителството.“, подчерта  социалистът.

Милев коментира, че управляващите създават хаос във всяко едно отношение -  от здравни мерки през икономически -  втърдяват мерките и затварят бизнеси по усмотрение на премиера, а не по изготвен механизъм. Той посочи, че ако БСП управляваше още от самото начало на ковид кризата, е щяла да приложи Националния план за действия при кризи и пандемии: „Той имаше нужда от съвсем леко осъвременяване, а управляващите тръгнаха да  откриват топлата вода и загубиха много ценно време.“

Експертът от БСП обяви, че левицата няма да вдига данъците на бизнеса, а със семейното подоходно облагане, предлагано от БСП, близо 800 000 работещи семейства с деца ще имат облекчения от по 500 лева за всяко дете.

„БСП бе стигнало до един момент, в който трябваше да се реформира. През последните четири години БСП се реформира и отпадането на фигури като Георги Гергов е ясен знак за това. Тези действия  доведоха до факта, че всеки ден БСП приема десетки нови и нови членове“, заяви Пламен Милев.