БСП в Пазарджик обяви листата си за предстоящите местни избори

Янаки Стоилов: БСП има ясна политика за местната власт

В Пазарджик БСП ще регистрира пълна листа от 41 кандидати за общински съветници. Водачът на листата ще бъде кандидатът за кмет на общината от БСП Стоян Парпулов. Това стана ясно след пресконференция в града. По време на нея зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов обясни, че кампанията ще се води под мото "За хората и общините. Справедливост и солидарност".

Пред събралите се журналисти той подчерта, че БСП е партията, която има ясна политика за местната власт. „Политиката ни е насочена към активната икономическа роля на общините и тяхната социална ангажираност - общини, които създават равни възможности за хората,  създават работни места за младите и се грижат за възрастните“, посочи той.

В изказването си пред медиите Стоилов засегна широк кръг от проблеми, свързани със здравната и пенсионната реформи, образователната ни система, предложението на управляващите да въведат 2% данък.

Злоупотребите в Пазарджик се случват заради съюза между ДПС и ГЕРБ на най-високо ниво

Стоилов бе категоричен, че има тежки злоупотреби в местната власт в община Пазарджик, които не са разкрити и по които компетентните органи мълчат. „Ситуацията в Пазарджик не може да бъде обяснена по друг начин, освен като съюз между ДПС и ГЕРБ на най-високо ниво“, категоричен бе той.

„Не всяка борба завършва с победа, но победа не може да се постигне без борба“, отправи своето послание Янаки Стоилов към хората и ги призова да подкрепят левицата, и в нея да потърсят тези, които могат да отстояват интересите им.

„За да се подобри качеството на живот е необходима промяна.“ Това бяха думите на кандидатът за кмет на общината от БСП Стоян Парпулов. Според него само с промяна в модела на управление на общината може да се промени и благополучието на хората в нея.

Сред присъстващите на пресконференцията бяха и кандидатите за общински съветници Илко Савов, Атанас Павлов, Сергей Темелков, Васил Котев, Таня Благова.