Представители на различни политически партии подкрепиха Иван Евстатиев за кмет на Стрелча

Общината трябва да се превърне в модел за общинско развитие

„Стрелча трябва да се превърне в модел за общинско развитие и управление и изпълнение на левите стандарти на БСП. Общините да се превърнат в основни фактори за икономическо развитие, преодоляване на бедността и увеличаване на доходите”. Това каза зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов на откриването на предизборната кампания в община Стрелча в присъствието на стотици социалисти и симпатизанти на партията.   Той добави, че предизборните програми на кандидата за кмет на общината Иван Евстатиев и кметовете на населени места и кметства напълно се препокрива с левите стандарти, издигнати от 48-я Конгрес на левицата.

Кандидатът за кмет на общината, издигнат от БСП, Иван Евстатиев представи отчет за изминалия си мандат като кмет и очерта вижданията си за следващия. „Стрелча е с най-много спечелени европроекти от общините в област Пазарджик. Възстановихме 9500 дка. общинска гора и подпомагаме социално слаби ветерани от войните с дърва за огрев. Осигурихме и 50 нови работни места в цеха за оптично производство”, обяви Евстатиев. Той добави, че сред успехите на общинското ръководство е и, че „Благоустройство и комунално стопанство” е станало отново общинско предприятие.

 „Ще работим за развитие на икономиката в общината и създаване на нови работни места, като имаме и спечелен проект за възстановяване на оранжерийното производство”, обяви още кандидатът на левицата.  Той добави, че общината има и спечелени проекти по европейските програми за воден цикъл и пречиствателна станция за отпадни води, както и за градски лесо парк и реставриране на тракийски комплекс „Жаба могила”.

За да подкрепят Иван Евстатиев на откриването на кампанията присъстваха членът на НС на Костадин Паскалев, представителят на асоциация „Витязи” Николай Николаевич, който каза, че БСП е партията, която никога не предаде дружбата на България с Русия, председателят на НФСБ - Пазарджик Петър Горчев, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на БРСДП и БКП, които заявиха, че обединението на левите сили трябва да бъде в името на хората и общините, а не по интереси. В знак на подкрепа председателят на РБ - Стрелча Ангелена Христоскова подари на Евстатиев факсимиле на стихотворението „Вяра” на Никола Вапцаров.